Familia = Comunicare

Orice am face si oriunde ne-am duce tot familia este cel mai calduros loc. Asadar propun initializarea unui proiect cu privire la comunicarea dintre parinti si copii. Am constatat ca multi dintre  elevii  liceeni, se indeparteaza de famile, de sfaturile parintilor(care de altfel te ajuta, desi ti le repeta de o 1001 de ori), de ceea ce inseamna responsabilitate casnica( aceea de plati o factura, de a de a face ordine in propria  camera macar, in esenta ideea de a usura munca parintilor) si se indreapta de cele mai multe ori spre un anturaj care ii atrag si care ii reprezinta.

Mi-as dori ca proiectul sa se rezume la un dialog intre elevi, sa ne punem in locul lor, sa vedem cum am gandi noi ca si parinti, un fel de joc de rol.

One Reply to “Familia = Comunicare”

  1. E o idee grozavă…. câti din colegii tăi ar participa la un asemenea joc de rol ? Eu sunt tată și știu despre ce vorbești. Pe mine mă încântă ideea că unii din voi chiar ar discuta aceste lucruri…dar cred că fără o “mediere/moderare/orientare” a discuțiilor din partea unor părinți prezenți la un asemenea proiect, titlul FAMILIA=COMUNICARE nu se potrivește.
    De fapt rădăcina ideii tale este în chiar LIPSA comunicării (eficiente) de ambele părți (părinți-copii). Hai să provocăm tineri (colegi de ai tăi și prieteni) să înceapă un dialog (pe blog mai întâi) și în funcție de “focul care se aprinde” vedem ce putem “găti” pe el: o prepeliță, un iepure…ceva mai mare. Oricum…deja miroase gustos.
    Poate deschidem un dialog și invităm și părinți la el. Felicitări Daniela, pentru idee !

Leave a Reply